Cine suntem ?

Salut!!!

Mă numesc Bulgărașu`, iubesc iarna și sporturile de orice fel, activitățile în natură și zâmbetul oamenilor. M-am născut acum 8 ani, în Ianuarie, undeva în munții Apuseni. Anul acesta am primit un cadou frumos de ziua mea: un site. Un site prin care să pot povesti cu toți prietenii mei pe care i-am cunoscut în acești 8 ani.

Cu permisiunea ta o să-mi continui prezentarea.

bulgarasu-scoala-de-iarna-alba-toplita-copii-2

Cine este Bulgărașu`?

Bulgărașu` este o stare de spirit născută din dragostea unor tineri pentru sport, natură și voie bună. Pasiunea lor comună este ski-ul. Majoritatea schiază de mici, unii dintre ei având părinți profesori de sport, membri salvamont sau chiar schiori de perfomanță. Mulți dintre ei au copilărit împreună, au fost la școală împreună, ori s-au împrietenit chiar pe pârtiile de schi. Aceasta stare de spirit se materializează de aproape 8 ani prin tabere tematice pentru copii, activități și concursuri sportive.

O idee frumoasa și un gând pozitiv plecat de undeva din Alpii Elvețieni prin august 2007 s-a materializat într-o primă tabăra de ski organizată în stațiunea Arieșeni, județul Alba, în ianuarie 2009. Au participat atunci 9 copii, un însoțitor și 3 monitori. În următorii 4 ani au urmat 12 tabere tematice, de iarnă și vară, desfășurate în localitatile Roica, jud.Alba, Salard, jud .Mures, Pianu de Jos, jud.Alba, Predeal ,jud Brasov, la care au participat un numar de 374 de copii și 30 de adulți (monitori, profesori, părinți, bunici). 

bulgarasu-scoala-de-iarna-alba-toplita-copii-1

bulgarasu-scoala-de-iarna-alba-toplita-copii-19

Acestea au fost începuturile! 

bulgarasu-scoala-de-iarna-alba-toplita-copii-13

În anul 2011, fondatorul Domeniului Schiabil Șureanu, a venit cu ideea ca Bulgărașu să funcționeze și ca Școală de Schi. Altfel spus, Bulgărașu urma să aibă un loc al lui, o căsuță. Astfel, 1 ianuarie 2012 este data oficială de începere a activității Școlii de Iarnă Bulgărașu`. Timp de doi ani în care taberele și lecțiile din cadrul școlii s-au intercalat, s-a format o echipă unită, formată din monitori atestați International Ski Instructors Association și Ministerul Educației din România. Unii dintre ei încă activează și în tabere internaționale.

bulgarasu-scoala-de-iarna-alba-toplita-copii-20bulgarasu-scoala-de-iarna-alba-toplita-copii-17bulgarasu-scoala-de-iarna-alba-toplita-copii-43

 

În sezonul 2013-2014, Bulgărașu a prins noi aripi și monitorii din Mureș și Harghita au început un nou capitol: Școala de Iarna Bulgărașu de la Domeniul Schiabil Toplița, județul Harghita. Peste noapte, Bulgărașu s-a transformat într-un altfel de școală pentru copiii cu vârste intre 3 ani si 14 ani. Cei mici încearcă din gustul muntelui și al schiului.

bulgarasu-2copil-2-testimonial10402810_718584401594518_5239324186985065970_n

Am învățat unii de la alții: de la cei mari și de la cei mici deopotrivă. Astfel, progresele obținute pe pârtie de cei mici au apărut încă de la începutul lecțiilor la aproape toți participanții.

Începem al șaselea sezon. Ne dorim mai mulți prieteni, pârtii pline de zăpadă și multe multe zâmbete!